fbpx
HELIOS

Kaip sumaniai įsirengti svetainę?

Svetainė – matomiausias kambarys namuose, nes joje praleidžiame didžiąją dalį laiko, kai nemiegame. Paprastai čia vyksta daug skirtingų veiklų: nuo skaitymo vienumoje, filmų žiūrėjimo iki susibūrimų su artimaisiais ar net triukšmingų vakarėlių. Taigi svarbu aptarti esminius aspektus, įrenginėjant šią namų erdvę.

Sprendimai, padedantys vizualiai padidinti svetainės erdvę

Tam, kad svetainė atrodytų erdvesnė, rinkitės šviesesnius atspalvius, šaltesnes spalvas, venkite baldų apmušalų su „rėkiančiais“ raštais, išlaikykite spalvinį vientisumą. Statykite sofą į kampą bei laikykitės principo „mažiau yra daugiau“ – mažesni baldai ir saikas sukurs didesnės erdvės ir tvarkos įspūdį. Įsileiskite daugiau šviesos – nenaudokite sunkių tamsių užuolaidų, išnaudokite apšvietimo sistemas. Veidrodžiai, stikliniai paviršiai taip pat prisideda prie vizualinio svetainės erdvumo.

Sujungti ar atskirti svetainę nuo virtuvės?

Sujungti virtuvę su svetaine yra funkcionalus sprendimas – šiose patalpose praleidžiama daug laiko tiek su draugais, tiek šeima. Net gaminamo maisto kvapas nėra trūkumas. Be to, tyliai veikiantys gartraukiai padės išlaikyti pašalinti nepageidaujamus maisto kvapus, kad jie neįsigertų į svetainės baldus ir jūsų drabužius. Be to, šias dvi erdves sujungti padės virtuvinis stalas ar virtuvės sala, prie kurių smagu gaminti, ragauti ir smagiai šnekučiuotis su artimaisiais.  

Apšvietimo sprendimai

Svetainėje vyksta daug veiksmo: nuo skaitymo vienumoje iki gausių susibūrimų, todėl apšvietimas turi būti itin funkcionalus. Atsakykite sau į klausimą, kokios veiklos čia dažniausios. Jei tai televizoriaus žiūrėjimas, pasirūpinkite, kad apšvietimas netrukdytų – tam tiks LED juosta. Skaitymo erdvei tiks stalinis šviestuvas ar toršeras. Norėdami apšviesti tam tikrus objektus – lentynas, skulptūras, paveikslus – pasitelkite akcentinį apšvietimą su įmontuojamais šviestuvais. Na, ir galiausiai, susikoncentruokite į pagrindinį lubų apšvietimą, kurio tinkamas pasirinkimas suteiks erdvei jaukumo.